Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bovenkarspel vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Bovenkarspel? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Ook win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse combinaties. Op dit platform bieden we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Bovenkarspel en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-bovenkarspel

Zonnescherm laten plaatsen in Bovenkarspel

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bovenkarspel middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bovenkarspel en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman levert de screens of de plissés zoals besproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Bovenkarspel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bovenkarspel wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 – €2575. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Waar kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Let op: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €900 – €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten komen uit tussen de €450 tot €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Bovenkarspel is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven schommelen tussen de €200 tot zo’n €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Bovenkarspel.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woonhuizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties bedragen tussen de €610 tot zo’n €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bovenkarspel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €950. Bijgaand geven we een toelichting op de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €45,00 en €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Bovenkarspel: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en landelijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €105 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €50 tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Bovenkarspel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een kostenplaatje van €72,5 tot +/- €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Ideaal voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Bovenkarspel op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten bij gemiddeld €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bovenkarspel zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het artikel, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bovenkarspel in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1575
Screenstot 400 cm breed€240 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Bovenkarspel. In de tabel hierna tonen wij uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo en FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overige merken: Deponti, Novoferm, Roma, Husol, Bece, Weinor & Dickson, Sunway, Milano, Schlappi, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Stede Broec

Goedkope zonwering kopen in Bovenkarspel? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bekijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Op deze site vind je ook leveranciers en verkopers in Hem, Grootebroek en Wijdenes.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, vormen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bovenkarspel?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €285 per raam. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €840). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Bovenkarspel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Bovenkarspel. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten op de goede manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1610, 1611

Plaats een reactie