Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wagenberg vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Wagenberg? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt om je woning koel te houden. Daarnaast biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal delen we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Wagenberg en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-wagenberg

Zonnescherm laten plaatsen in Wagenberg

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wagenberg middels een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Wagenberg en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur monteert het zonneschermen of de duettes op de gewenste manier. Controleer of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Wagenberg

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wagenberg is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €450 tot €2525. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest populaire modellen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Details over screens

Screens op maat laten maken in Wagenberg biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen tussen de €200 tot €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €270 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Wagenberg.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Investeren in markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen variëren tussen de €620 tot zo’n €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wagenberg: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €350 – €825. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in meerdere dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €57,50 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wagenberg: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €105 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 tot zo’n €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wagenberg: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, stof, PVC, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan onkosten van €82,5 tot zo’n €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals aluminium, pvc, stof, bamboe, hout. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wagenberg voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wagenberg bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij zo’n €80 en lopen op tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het type product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wagenberg in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1475
Screenstot 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €145
Lamellen100 x 50 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wagenberg. Hieronder delen we een toelichting op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Check ook: Roma, Weinor, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint en Dickson, Swela, Milano, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Drimmelen

Goedkope zonwering kopen in Wagenberg? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bekijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Willemstad, Teteringen en Prinsenbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wagenberg?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €200 per raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €820). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wagenberg?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Wagenberg. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur het systeem juist ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4845

Plaats een reactie