Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drimmelen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Drimmelen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Soms win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit immens veel diverse oplossing. Via onze site check je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Drimmelen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-drimmelen

Zonnescherm laten plaatsen in Drimmelen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drimmelen middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Drimmelen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de shutters zoals besproken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Drimmelen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Drimmelen is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot zo’n €2825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene oplossingen.

Kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen schommelen tussen de €800 en €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten variëren tussen de €425 tot €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Drimmelen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen komen uit tussen de €250 en €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties bedragen tussen de €260 – €1425 voor rolluiken bestellen in Drimmelen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het comfort van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten liggen zo tussen de €690 tot wel €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Drimmelen: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €340 – €925. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel te monteren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals dakraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €62,50 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drimmelen: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €95 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een tarief van €57,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Drimmelen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, kunststof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met kosten van €67,5 tot €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, kunststof, bamboe, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Drimmelen met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij circa €470 en kunnen oplopen tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Drimmelen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het type systeem, type materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drimmelen in april 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1275
Screenstot 400 cm breed€275 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €140
Lamellen250 x 150 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Drimmelen. In het schema hieronder vind je details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Weinor en Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Drimmelen

Goedkope zonwering kopen in Drimmelen? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook montagepartners en shops in Geertruidenberg, Zundert en Etten-Leur.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, dessins en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Drimmelen?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €280 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een normaal rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €765). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, type materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Drimmelen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Drimmelen. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem volgens de documentatie ophangen. Op die manier ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt prima, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4924Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie