Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerde vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Heerde? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse combinaties. Via deze website check je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Heerde en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-heerde

Zonnescherm laten plaatsen in Heerde

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerde middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat alles degelijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Heerde en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De specialist levert het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Heerde

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Heerde werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 – €2750. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest geziene toepassingen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten variëren tussen de €875 tot €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen zo tussen de €350 en €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Heerde is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen variëren tussen de €250 – €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen variëren tussen de €260 – €1250 voor rolluiken bestellen in Heerde.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven schommelen tussen de €710 tot €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Heerde: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven bedragen tussen de €380 – €825. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €52,50 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerde: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en landelijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een kostenplaatje van €105 oplopend tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijsindicaties van €55 tot zo’n €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Heerde: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen zoals bijv. stof, hout, bamboe, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €85 tot +/- €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij circa €70 en lopen op tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Heerde op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heerde bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: het soort systeem, het soort materiaal, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heerde in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heerde. In het schema hierna bespreken we een overzicht met de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei & Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Roma, Deponti, Bece, Husol & Milano, Dickson, Sunway, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Heerde

Goedkope zonwering kopen in Heerde? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vergelijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Lelystad, Olst-Wijhe en Raalte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de beste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Heerde?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Buitenscreens €230 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een standaard rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €805). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Heerde?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Heerde. Hierbij komt er een gespecialiseerde montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het product fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice profiteer je van optimale zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8180, 8181Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie