Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Groessen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Groessen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse systemen. Via deze website verstrekken we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Groessen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-groessen

Zonnescherm laten plaatsen in Groessen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Groessen middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Groessen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Groessen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Groessen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot wel €2875. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest praktische keuzes.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Tip: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €900 en €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen liggen zo tussen de €375 – €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Groessen is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten variëren tussen de €200 – €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen liggen tussen de €310 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Groessen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen komen uit tussen de €670 – €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Groessen: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €360 – €800. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest interessante types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €62,50 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Groessen: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een tarief van €110 oplopend tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Groessen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen zoals onder andere stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €70 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals pvc, bamboe, hout, stof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Groessen in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Groessen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €70 en kunnen oplopen tot €750.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het soort model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Groessen in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2125
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €150
Lamellen150 x 100 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Groessen. In de tabel hierna verstrekken we informatie over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach & Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Husol, Toppoint, Roma, Novoferm, Deponti & Milano, Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Duiven

Goedkope zonwering kopen in Groessen? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna vind je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Herwen, Loo Gld en Lobith.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, stoffen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Groessen?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €235 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €825). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaaltypes, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Groessen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Groessen. Hierbij komt een capabele expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6923

Plaats een reactie