Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Herwen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Herwen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is praktisch om je woning koel te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke systemen. Via onze site delen we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Herwen en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-herwen

Zonnescherm laten plaatsen in Herwen

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Herwen via een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Herwen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De professional hangt het uitvalscherm of de lamellen zoals afgesproken. Toets of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Herwen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Herwen werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 – €2700. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Tip: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €900 – €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 tot zo’n €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Herwen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 en €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €350 en €1425 voor rolluiken bestellen in Herwen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €640 en €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Herwen: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €370 – €825. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Herwen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een speelse en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €90 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €65 tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Herwen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen zoals bijv. PVC, aluminium, hout, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met kosten van €85 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Perfect voor lange / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Herwen op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €930.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Herwen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere factoren: het soort systeem, de materiaalsoort, de maximale breedte en de bediening. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Herwen in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1525
Screenstot 4 meter breed€265 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Herwen. In de tabel hieronder bespreken we informatie over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach & Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Bece, Toppoint, Husol, Roma, Weinor en Sunway, Dickson, Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Zevenaar

Goedkope zonwering kopen in Herwen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bespreken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Babberich, Lobith en Pannerden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het type raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, designs en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Herwen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €205 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €810). Voordelige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Herwen?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Herwen. In die situaties komt een deskundige installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten degelijk vastzetten. Op die manier ben je zeker van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6914

Plaats een reactie