Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koningsbosch vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Koningsbosch? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel verschillende producten. Op dit platform bieden we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bieden we een kostenindicatie en een tabel met erkende zonwering specialisten in Koningsbosch en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-koningsbosch

Zonnescherm laten plaatsen in Koningsbosch

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Koningsbosch middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Koningsbosch en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De monteur levert het zonneschermen of de duettes op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Koningsbosch

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Koningsbosch is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende opties zoals het rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot €2525. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest handige modellen.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven om te zitten. Tip: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €900 tot zo’n €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen liggen zo tussen de €475 tot €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Koningsbosch is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen variëren tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €290 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Koningsbosch.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen schommelen tussen de €690 t/m €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Koningsbosch: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven komen uit tussen de €320 – €850. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Koningsbosch: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met tarieven van €90 tot zo’n €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €55 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Koningsbosch: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof, bamboe, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €67,5 tot wel €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, aluminium, bamboe, pvc, hout. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten vanaf €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Koningsbosch voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Koningsbosch bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei thema’s: het type model, type materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Koningsbosch in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €160
Lamellen250 x 150 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €370
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Koningsbosch. In de tabel hieronder vergelijk je details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo & FonQ, Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Bece, Novoferm en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Milano, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Koningsbosch? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vergelijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook installateurs en showrooms in Heel, Maria Hoop en Beegden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Koningsbosch?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €200 op basis van 1 raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €145 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, bediening, materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Koningsbosch?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Koningsbosch. In dat geval komt in ervaren vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product op de goede manier monteren. Zo heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6104

Plaats een reactie