Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heel vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Heel? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel diverse producten. Op dit portaal bieden we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Heel en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-heel

Zonnescherm laten plaatsen in Heel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heel middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Heel en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De installateur levert de screens of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Check of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Heel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Heel is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 – €2650. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest verkochte systemen.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Noemenswaardig: dit model kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €925 en €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Heel is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De prijzen komen uit tussen de €250 – €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven komen uit tussen de €320 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Heel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de authenticiteit van de woning. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €620 t/m €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Heel: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 en €925. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 en €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heel: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €115 tot +/- €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met tarieven van €57,5 tot zo’n €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Heel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse dessins en materialen als o.a. aluminium, kunststof, PVC, stof, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €70 tot zo’n €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van pvc, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Geschikt voor grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heel op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten vanaf €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heel zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type model, het soort materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. Hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heel in september 2022.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€280 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €150
Lamellen250 x 150 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heel. Hieronder bieden wij informatie over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo & Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Roma, Husol, Bece, Deponti, Novoferm, Weinor & Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Maasgouw

Goedkope zonwering kopen in Heel? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagepartners en bedrijven in Heythuysen, Beegden en Baexem.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Nieuwesteeg Montage & ElectroOp de Stap 16095 NNBaexem
Inderhees Kozijnen & ZonweringBeegderveld 56099 NCBeegden
Inzo Maatwerk HorrenGelrestraat 196101 EVEcht
Gubbels ZonweringDorpstraat 266095 AHBaexem
Spoormakers InterieurLeveroyseweg 3/A6093 NEHeythuysen
Overzicht met zonwering leveranciers in Maasgouw (september 2022).

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het type raam, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, designs en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Heel?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €275 per raampartij. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Overige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, het materiaal, designs en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Heel?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Heel. Dan komt er een deskundige professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & screens starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6097

Plaats een reactie