Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Joost vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Sint Joost? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens geven we gemiddelde tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Sint Joost (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-sint-joost

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Joost

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Joost via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het scherm fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sint Joost en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Sint Joost

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sint Joost is geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei dessins en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest bekende producten.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Tip: het doek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen tussen de €850 – €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten variëren tussen de €425 t/m €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Sint Joost is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €200 tot €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven komen uit tussen de €280 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Sint Joost.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten variëren tussen de €610 tot wel €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sint Joost: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten komen uit tussen de €320 tot €825. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €52,50 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Joost: heel simpel zelf te monteren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijs van €95 tot zo’n €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan tarieven van €55 tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sint Joost: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals o.a. PVC, kunststof, hout, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op tarieven van €65 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, pvc, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Joost direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij circa €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sint Joost zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: het type systeem, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de tabel hieronder delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sint Joost in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €145
Lamellen200 x 200 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sint Joost. In de tabel hierna vind je een overzicht met de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Deponti & Copaco, Sunway, Dickson, Schlappi, Milano, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Sint Joost? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en winkels in Maria Hoop, Susteren en Stevensweert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in diverse kleuren, soorten materialen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sint Joost?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €230 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Sint Joost?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Sint Joost. In die situaties komt een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het systeem op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6111, 6112

Plaats een reactie