Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ohé en Laak vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Ohé en Laak? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een markies werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Ohé en Laak en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-ohe-en-laak

Zonnescherm laten plaatsen in Ohé en Laak

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ohé en Laak door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product juist opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ohé en Laak en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De montage-specialist levert het terrasscherm of de shutters zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Ohé en Laak

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ohé en Laak is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €2900. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene modellen.

Praktische terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €900 en €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Ohé en Laak komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €275 tot zo’n €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen liggen tussen de €290 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Ohé en Laak.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen tussen de €710 – €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ohé en Laak: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €340 en €825. In deze koopgids delen we veel info over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te bevestigen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €52,50 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ohé en Laak: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €110 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijskaartje van €60 tot +/- €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ohé en Laak: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals onder andere aluminium, hout, stof, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €82,5 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. hout, kunststof, stof, aluminium, pvc. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ohé en Laak op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten vanaf €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ohé en Laak zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type model, het gewenste materiaal, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ohé en Laak in juni 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €145
Lamellen250 x 150 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ohé en Laak. In de onderstaande tabel bespreken we uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Hornbach en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Husol, Roma, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm en Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela, Milano, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Maasgouw

Goedkope zonwering kopen in Ohé en Laak? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en verkooppunten in Koningsbosch, Sint Joost en Maria Hoop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ohé en Laak?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €255 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een standaard rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €805). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Ohé en Laak?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Ohé en Laak. Hierbij komt er een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de monteur de producten vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6109

Plaats een reactie