Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosthuizen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Oosthuizen? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast verstrekken we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Oosthuizen (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-oosthuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Oosthuizen

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosthuizen door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het product volgens de documentatie aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oosthuizen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De montage-specialist levert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Oosthuizen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oosthuizen is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2575. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest praktische types.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen tussen de €800 tot wel €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot wel €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Oosthuizen is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 t/m €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Oosthuizen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties bedragen tussen de €730 en €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Oosthuizen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 – €900. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in diverse soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosthuizen: heel simpel zelf te monteren.
 • Assortiment in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €95 tot wel €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een kostenplaatje van €62,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oosthuizen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen als o.a. aluminium, bamboe, stof, hout, kunststof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijskaartje van €75 tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, aluminium, bamboe, pvc, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €80 en kunnen oplopen tot €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oosthuizen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oosthuizen geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei onderdelen: het type product, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het schema hieronder vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oosthuizen in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €175
Lamellen100 x 250 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €370
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oosthuizen. In het schema hierna delen we informatie over de grootste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol, Bece en Dickson, Milano, Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Oosthuizen? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel delen we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Kwadijk, Beets en Middelie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We delen nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, modellen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Oosthuizen?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte onkosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €280 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een instap-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €825). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €125 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, de bedieningsopties, het soort materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Oosthuizen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Oosthuizen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem vakkundig monteren. Dankzij deze service ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1474

Plaats een reactie