Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Middelie vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Middelie? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel verschillende modellen. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Middelie en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-middelie

Zonnescherm laten plaatsen in Middelie

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Middelie middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Middelie en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De monteur plaatst het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Middelie

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Middelie werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel vormen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €225 en €2750. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest geziene oplossingen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven komen uit tussen de €900 tot wel €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven schommelen tussen de €300 t/m €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Middelie is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten komen uit tussen de €350 tot wel €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen variëren tussen de €340 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Middelie.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op het karakter van van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven variëren tussen de €640 tot zo’n €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Middelie: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen tussen de €340 – €800. Bijgaand behandelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €50,00 en €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Middelie: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €100 tot wel €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijsindicaties van €52,5 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Middelie: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, aluminium, stof, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op kosten van €80 tot +/- €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Middelie professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Middelie zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van diverse aspecten: het type product, het materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Middelie in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €150
Lamellen200 x 200 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Middelie. In de tabel hieronder vind je een toelichting op de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma en Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Bece en Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Middelie? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en verkopers in Noordbeemster, Warder en Westbeemster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, stoffen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Middelie?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €280 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een standaard rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €770). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 per raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Middelie?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Middelie. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem volgens de documentatie installeren. Zo geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1472

Plaats een reactie