Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warder vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Warder? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel gevallen win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal bieden we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Warder en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-warder

Zonnescherm laten plaatsen in Warder

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Warder middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts in de gemeente. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en leukste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Warder en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals besproken. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Warder

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Warder wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 t/m €2625. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Let op: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten variëren tussen de €450 tot €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Warder is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven bedragen tussen de €350 – €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €280 en €1400 voor rolluiken bestellen in Warder.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van huizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven komen uit tussen de €600 – €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Warder: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €320 – €875. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €45,00 en €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Warder: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €115 oplopend tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een prijskaartje van €50 tot wel €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Warder: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse soorten en materialen zoals bamboe, stof, PVC, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €75 tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van aluminium, hout, pvc, kunststof, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Warder vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Warder zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het model, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. Hierna bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Warder in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€825 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1450
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Warder. In de tabel hierna tonen wij een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis, Karwei & Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Novoferm, Weinor, Roma, Husol, Deponti en Swela, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Warder? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel bieden wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site kom je ook in contact met montagepartners en verkopers in Westbeemster, Oosthuizen en Kwadijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw woning hangt af van de raamgrootte, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Warder?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De normale kosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €255 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een standaard rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €795). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het gewenste materiaal, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Warder?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Warder. Dan komt er een deskundige vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering op de juiste wijze monteren. Op die manier profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1473

Plaats een reactie