Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kwadijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Kwadijk? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende soorten. Op dit platform geven we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Kwadijk (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-kwadijk

Zonnescherm laten plaatsen in Kwadijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kwadijk via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kwadijk en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Kwadijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Kwadijk is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot €2775. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €875 – €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven variëren tussen de €450 t/m €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Kwadijk is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten komen uit tussen de €225 en €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen komen uit tussen de €250 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Kwadijk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven bedragen tussen de €680 en €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Kwadijk: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €925. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €65,00 en €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kwadijk: eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €110 tot +/- €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan onkosten van €50 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Kwadijk: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €67,5 tot zo’n €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, pvc, bamboe, aluminium, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kwadijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kwadijk geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij circa €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van velerlei thema’s: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kwadijk in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €145
Lamellen100 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Kwadijk. In het volgende blokje tref je details over de populairste merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Bece, Toppoint, Deponti, Roma en Sunway, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Kwadijk? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bieden wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en verkopers in Middenbeemster, Middelie en Noordbeemster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de beste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Kwadijk?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De standaard onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €230 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €145 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Kwadijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Kwadijk. In dat geval komt in lokale montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Zo geniet je altijd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1471

Plaats een reactie