Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Klomp vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in De Klomp? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse oplossing. Op dit portaal check je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens check je een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in De Klomp en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-de-klomp

Zonnescherm laten plaatsen in De Klomp

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in De Klomp via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit De Klomp en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in De Klomp

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Klomp is geschikt om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €400 – €2675. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische producten.

De beste knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties liggen zo tussen de €925 en €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €475 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in De Klomp biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €375 tot €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 tot €1400 voor rolluiken bestellen in De Klomp.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten liggen tussen de €690 tot €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie De Klomp: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €350 tot €925. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €65,00 – €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Klomp: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en landelijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een tarief van €100 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met kosten van €50 tot zo’n €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën De Klomp: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen als onder andere hout, PVC, aluminium, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijskaartje van €70 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, aluminium, pvc, bamboe, stof. Geschikt voor grote ramen en bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in De Klomp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in De Klomp zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Te monteren op: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Klomp in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €150
Lamellen150 x 100 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in De Klomp. In het volgende blokje tref je details over de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach & Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Roma, Bece & Swela, Schlappi, Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Ede

Goedkope zonwering kopen in De Klomp? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en shops in Wekerom, Huissen en Lunteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, designs en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in De Klomp?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €290 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €750). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in De Klomp?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in De Klomp. Hierbij komt er een ervaren installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het model op de goede manier bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6745

Plaats een reactie