Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wekerom vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Wekerom? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een screen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse oplossing. Op dit portaal doorzoek je een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bekijk je de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Wekerom en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wekerom

Zonnescherm laten plaatsen in Wekerom

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wekerom door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wekerom en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst de screens of de plissés zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Wekerom

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wekerom is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene modellen.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €900 tot €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Wekerom is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 t/m €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €290 en €1350 voor rolluiken bestellen in Wekerom.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten liggen tussen de €750 t/m €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wekerom: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €360 tot €950. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos op te hangen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei types zoals elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €50,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wekerom: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €57,5 tot wel €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wekerom: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen als bamboe, aluminium, PVC, stof, hout. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €80 oplopend tot €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, pvc, kunststof, aluminium, hout. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij circa €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wekerom op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wekerom zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen beginnen bij zo’n €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Breed inzetbaar: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wekerom in september 2022.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1450
Screenstot 4 meter breed€250 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €155
Lamellen200 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wekerom. In de volgende tabel vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm, Bece & Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Ede

Goedkope zonwering kopen in Wekerom? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook montagepartners en bedrijven in Bennekom, Lunteren en Otterlo.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Brink Schilders Van denLaarweg 806732 BNHarskamp
Hardeman Kozijn & ZonweringBuurtweg 166744 PREderveen
Tepasse Fenster Kunststof KozijnenWalstraat 506811 BDArnhem
Voorst Verf- en Behangspeciaalzaak vanDorpsstraat 13/156732 AAHarskamp
Ellard BuismotorenGoorsteeg 926718 TBEde
Gegevens van zonwering leveranciers in Ede (september 2022).

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wekerom?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €210 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een standaard rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €125 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wekerom?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Wekerom. In dat geval komt in deskundige vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij deze service geniet je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6733

Plaats een reactie