Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ederveen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Ederveen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal delen we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Ederveen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-ederveen

Zonnescherm laten plaatsen in Ederveen

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ederveen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ederveen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur levert het uitvalscherm of de plissés op de gewenste manier. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ederveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ederveen is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende modellen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €475 tot wel €2825. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest handige oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: het systeem kan vies worden door regen. De prijzen schommelen tussen de €925 – €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €425 – €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Ederveen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties variëren tussen de €400 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Ederveen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen komen uit tussen de €670 t/m €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Ederveen: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €300 en €925. In het onderstaande stuk bespreken we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €62,50 – €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ederveen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie tarieven van €105 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een tarief van €52,5 tot zo’n €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Ederveen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €85 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, pvc, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ederveen met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij €400 en kunnen oplopen tot €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ederveen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het schema hierna delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ederveen in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€290 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €165
Lamellen200 x 180 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ederveen. In het schema hieronder bekijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm en Dickson, Lumenguard, Milano, Copaco, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Ede

Goedkope zonwering kopen in Ederveen? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel delen we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Harskamp, De Klomp en Wekerom.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ederveen?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €265 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een instap-rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €785). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €135 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ederveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Ederveen. Hierbij komt er een gespecialiseerde montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hierna zal de professional het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6744

Plaats een reactie