Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Godlinze vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Godlinze? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een markies werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Vaak realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende producten. Via onze site geven we een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bekijk je een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Godlinze en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-godlinze

Zonnescherm laten plaatsen in Godlinze

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Godlinze via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Godlinze en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Godlinze

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Godlinze wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 en €2725. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene modellen.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties variëren tussen de €875 en €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Godlinze is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen tussen de €225 – €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven bedragen tussen de €270 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Godlinze.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 tot wel €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Godlinze: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen tussen de €310 en €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €50,00 – €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Godlinze: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €100 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een prijs van €65 tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Godlinze: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel soorten en materialen als kunststof, hout, bamboe, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €65 tot zo’n €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, kunststof, pvc, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Godlinze voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Godlinze zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei zaken: het artikel, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Godlinze in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€365 – €1350
Screenstot 4 meter breed€280 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €165
Lamellen250 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Godlinze. In het volgende blokje verstrekken we uitleg over de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Bece, Husol en Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Godlinze? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Holwierde, Spijk en Bierum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Godlinze?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Screens €260 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een instap-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €765). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Godlinze?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Godlinze. Hierbij komt er een capabele montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model op de goede manier monteren. Met deze klusservice geniet je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9908

Plaats een reactie