Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bierum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Bierum? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn enorm veel afzonderlijke systemen. Via deze website check je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Bierum en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-bierum

Zonnescherm laten plaatsen in Bierum

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bierum door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bierum en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur plaatst het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bierum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Bierum is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot zo’n €2625. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest handige toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Tip: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 t/m €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen zo tussen de €350 tot €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Bierum is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €275 tot wel €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €270 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Bierum.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van huizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €720 tot wel €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Bierum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €320 en €800. Bijgaand leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €50,00 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bierum: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en huiselijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €90 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan tarieven van €55 tot zo’n €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bierum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen als onder andere aluminium, hout, PVC, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €70 oplopend tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, hout, aluminium, pvc, stof. Praktisch voor grote ramen en passen perfect bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij circa €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bierum met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bierum zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: het type systeem, de materiaalkeuze, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bierum in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €370
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bierum. Hieronder vind je een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor & Milano, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Bierum? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? Hierna vergelijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform check je ook installateurs en verkopers in Appingedam, Losdorp en Krewerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bierum?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De huidige investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €275 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Bierum?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Bierum. Er komt dan een ervaren montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de monteur het model op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9906

Plaats een reactie