Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spijk vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Spijk? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform check je een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Spijk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-spijk

Zonnescherm laten plaatsen in Spijk

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Spijk via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Spijk en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de vakmannen. De professional levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Spijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Spijk is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot €2850. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire types.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten schommelen tussen de €900 tot wel €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 – €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Spijk is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 – €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen schommelen tussen de €280 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Spijk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven variëren tussen de €670 tot €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Spijk: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen bedragen tussen de €370 – €825. Bijgaand delen we veel info over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in meerdere prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €50,00 en €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spijk: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijzen van €100 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht tarieven van €50 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Spijk: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €72,5 oplopend tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, pvc, aluminium, stof, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten vanaf €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Spijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Spijk geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het type systeem, materiaaltypes, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Spijk in juli 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2175
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Spijk. In de tabel hierna delen we informatie over de populairste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Toppoint en Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Spijk? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vind je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en shops in Bierum, Oosterwijtwerd en Losdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Spijk?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €265 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €820). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, de materiaalsoort, kleur en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Spijk?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Spijk. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Kort daarna kan de installateur de producten goed monteren. Dankzij deze service ben je verzekerd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger of band werkt prima, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9909

Plaats een reactie