Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Krewerd vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Krewerd? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit tientallen diverse producten. Via deze website verstrekken we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Krewerd en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-krewerd

Zonnescherm laten plaatsen in Krewerd

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Krewerd middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Krewerd en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur plaatst het terrasscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Krewerd

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Krewerd is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €425 en €2775. In het stukje hierna delen we veel info over de meest verkochte types.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen tussen de €850 tot zo’n €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €425 en €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Krewerd komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €250 tot wel €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen bedragen tussen de €290 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Krewerd.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van gebouwen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties liggen tussen de €710 en €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Krewerd: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €330 en €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €62,50 tot €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Krewerd: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Krewerd: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen als onder andere bamboe, hout, PVC, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan prijsindicaties van €85 tot zo’n €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. stof, pvc, kunststof, hout, aluminium. Geschikt voor grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Krewerd voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Krewerd zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende thema’s: het soort product, de materiaaltypes, het formaat en de bedieningsopties. Hieronder bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Krewerd in juli 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €175
Lamellen180 x 180 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Krewerd. In de tabel hieronder bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma, Bece, Weinor en Dickson, Milano, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Krewerd? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en bedrijven in Feerwerd, Holwierde en Garnwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in meerdere kleuren, modellen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Krewerd?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €255 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een standaard rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €760). Budget opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Krewerd?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Krewerd. Hierbij komt een lokale expert die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het model op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9904

Plaats een reactie