Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Losdorp vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Losdorp? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens vind je de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Losdorp en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-losdorp

Zonnescherm laten plaatsen in Losdorp

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Losdorp door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker alles goed gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Losdorp en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Losdorp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Losdorp is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot €2925. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest bekende types.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €925 tot zo’n €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen schommelen tussen de €475 en €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Losdorp is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €200 tot zo’n €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €320 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Losdorp.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €710 – €1775.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Losdorp: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €330 en €800. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in diverse designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals transparante, dakraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €52,50 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Losdorp: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €100 tot €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met kosten van €62,5 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Losdorp: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen als o.a. PVC, hout, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van hout, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Perfect voor grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Losdorp direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten vanaf €420 en lopen op tot €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Losdorp geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei thema’s: het soort model, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Losdorp in juli 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €165
Lamellen100 x 50 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €360
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Losdorp. In het overzicht hierna delen we uitleg over de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti & Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Losdorp? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook montagepartners en winkels in Krewerd, Godlinze en Holwierde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, stoffen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Losdorp?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €200 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een instap-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €810). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 per raampartij). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Losdorp?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Losdorp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het product degelijk aanbrengen. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9907

Plaats een reactie