Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Toornwerd vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Toornwerd? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende toepassingen. Op dit platform geven we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens geven we de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Toornwerd en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-toornwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Toornwerd

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Toornwerd middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Toornwerd en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de installateurs. De specialist hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Check of het netjes is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Toornwerd

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Toornwerd is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2900. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest bekende producten.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Belangrijk: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €925 t/m €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen zo tussen de €475 en €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Toornwerd is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €325 tot €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven liggen tussen de €360 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Toornwerd.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het gebouw. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen liggen zo tussen de €620 en €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Toornwerd: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen bedragen tussen de €340 en €825. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €62,50 – €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Toornwerd: voor iedereen zelf te monteren.
 • Aanbod in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een luxe en karakteristieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €105 tot wel €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijs van €50 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Toornwerd: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen zoals onder andere aluminium, hout, bamboe, stof, PVC. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op tarieven van €82,5 tot wel €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij om en nabij de €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Toornwerd voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Toornwerd zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij gemiddeld €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het soort product, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bediening. In het volgende blokje bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Toornwerd in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €155
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Toornwerd. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo en Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor & Copaco, Milano, Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Toornwerd? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder tref je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installateurs en winkels in Middelstum, Kantens en Huizinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering hangt af van de raamgrootte, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in veel kleuren, designs en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Toornwerd?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €805). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), bediening, het materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Toornwerd?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Toornwerd. Er komt dan een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het zonnescherm degelijk ophangen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9994

Plaats een reactie