Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woldendorp vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Woldendorp? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief tegen hevige zon. Daarnaast creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal delen we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Woldendorp en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-woldendorp

Zonnescherm laten plaatsen in Woldendorp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Woldendorp door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Woldendorp en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf hangt het uitvalscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Woldendorp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Woldendorp wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 en €2675. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest populaire modellen.

Het comfort van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De prijzen bedragen tussen de €900 – €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 tot wel €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Woldendorp biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €325 tot zo’n €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven bedragen tussen de €280 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Woldendorp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €610 tot €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Woldendorp: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €340 tot €950. In de box hieronder lees je informatie over de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, elektrische, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €47,50 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Woldendorp: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €95 tot +/- €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie tarieven van €55 oplopend tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Woldendorp: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als bijv. aluminium, PVC, hout, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht kosten van €67,5 tot €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, bamboe, hout, kunststof, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Woldendorp direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Woldendorp zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van diverse opties: het artikel, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het schema hieronder vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Woldendorp in mei 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2075
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1275
Screenstot 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €160
Lamellen200 x 180 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Woldendorp. In de tabel hieronder bieden wij een overzicht met de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei en Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Woldendorp? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform ontdek je ook installateurs en bedrijven in Nieuw Scheemda, Termunten en Nieuwolda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Woldendorp?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €225 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een instap-rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €820). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €110 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: type systeem, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, motiefjes en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Woldendorp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Woldendorp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur de zonwering fatsoenlijk installeren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9946

Plaats een reactie