Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Knegsel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Knegsel? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Buitenzonwering zoals een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan tientallen afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast delen we gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Knegsel en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-knegsel

Zonnescherm laten plaatsen in Knegsel

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Knegsel middels een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie juist aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Knegsel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur plaatst het zonneschermen of de lamellen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Knegsel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Knegsel is zeer handig om de zon en warmte te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €450 t/m €2850. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest geziene types.

Informatie over knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten schommelen tussen de €900 tot zo’n €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Knegsel is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen bedragen tussen de €375 – €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €310 – €1375 voor rolluiken bestellen in Knegsel.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Uitleg over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van huizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €700 tot zo’n €1925.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Knegsel: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 en €850. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €45,00 en €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Knegsel: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en huiselijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €100 tot zo’n €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €47,5 tot +/- €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Knegsel: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €70 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, pvc, hout, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Knegsel direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij circa €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Knegsel bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: de productcategorie, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Knegsel in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1400
Screenstot 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €165
Lamellen200 x 200 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Knegsel. In het volgende blokje bespreken we een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach en Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Toppoint, Weinor, Husol, Deponti, Novoferm, Roma en Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway, Copaco, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Eersel

Goedkope zonwering kopen in Knegsel? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook monteurs en verkopers in Vorstenbosch, Vessem en Schijndel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in verschillende kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Knegsel?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De huidige investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €260 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Knegsel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Knegsel. In die situaties komt een capabele professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten op de juiste manier monteren. Met deze klusservice profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5504, 5511

Plaats een reactie