Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eersel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Eersel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €55,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende systemen. Op dit portaal vind je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Eersel en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-eersel

Zonnescherm laten plaatsen in Eersel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Eersel via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Eersel en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montageteam. De monteur monteert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Check of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Eersel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eersel is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse opties zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 en €2700. In de koopgids hierna bespreken we de meest verkochte producten.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €900 tot €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €300 tot wel €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Eersel biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten variëren tussen de €350 en €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven variëren tussen de €260 en €1375 voor rolluiken bestellen in Eersel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €740 tot €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Eersel: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €390 en €975. In de onderstaande keuzegids bespreken we de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €47,50 en €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eersel: zonder problemen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €90 tot +/- €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een kostenplaatje van €60 tot +/- €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Eersel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen als bijv. bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €85 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van pvc, stof, bamboe, aluminium, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten bij om en nabij de €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Eersel in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eersel zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei factoren: de productcategorie, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eersel in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €340
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eersel. In het overzicht hierna vergelijk je een overzicht met de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei, Gamma & Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Husol, Weinor, Toppoint, Roma & Schlappi, Swela, Copaco, Sunway, Milano, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Eersel

Goedkope zonwering kopen in Eersel? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna bekijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en showrooms in Bladel, Meierijstad en Land van Cuijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest gekozen zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eersel?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Screens €240 op basis van 1 raam. Kies je voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €800). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleur en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Eersel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Eersel. Dan komt er een lokale professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5520, 5521Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie