Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Banholt vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Banholt? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Tevens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal delen we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast verstrekken we gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Banholt en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-banholt

Zonnescherm laten plaatsen in Banholt

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Banholt middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het product goed bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Banholt en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De installateur levert de screens of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Banholt

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Banholt is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot zo’n €2550. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest gekozen producten.

Het installeren van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen schommelen tussen de €925 – €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Banholt is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte kosten variëren tussen de €250 – €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €370 en €1350 voor rolluiken bestellen in Banholt.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten bedragen tussen de €640 tot €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Banholt: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €380 tot €800. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €45,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Banholt: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 tot +/- €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Banholt: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. kunststof, stof, bamboe, PVC, hout. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan kosten van €67,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Banholt voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €410 en lopen op tot €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Banholt zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van verschillende zaken: het type product, het gewenste materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In het schema hierna bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Banholt in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €230
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Banholt. Hieronder verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Roma, Deponti, Novoferm, Toppoint & Milano, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Banholt? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bieden wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook installateurs en showrooms in Eckelrade, Sint Geertruid en Noorbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Banholt?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €290 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €775). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale lengte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, designs en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Banholt?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Banholt. Hierbij komt er een gediplomeerde monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het product op de goede manier installeren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6262

Plaats een reactie