Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Margraten vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Margraten? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende combinaties. Via deze website bieden we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop delen we gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Margraten en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-margraten

Zonnescherm laten plaatsen in Margraten

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Margraten via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Margraten en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De specialist installeert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Margraten

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Margraten is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en groottes. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2600. In het stukje hierna behandelen we de meest gekozen systemen.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €925 tot zo’n €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Margraten is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties variëren tussen de €250 tot wel €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten schommelen tussen de €320 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Margraten.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen liggen tussen de €600 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Margraten: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €340 – €925. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in honderden soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Margraten: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie kosten van €110 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijskaartje van €55 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Margraten: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten gigantisch veel dessins en materialen als bijv. aluminium, hout, kunststof, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €77,5 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Margraten met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij gemiddeld €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Margraten geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van verschillende factoren: het model, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Margraten in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€280 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €140
Lamellen200 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Margraten. Hieronder verstrekken we details over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint, Deponti, Bece & Dickson, Swela, Sunway, Schlappi, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Margraten? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tonen wij bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook installateurs en showrooms in Sint Geertruid, Gulpen en Cadier en Keer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de beste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Margraten?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €260 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €785). Betaalbare opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Margraten?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Margraten. In die situaties komt een lokale vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman het product juist aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6269

Plaats een reactie