Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gulpen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Gulpen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is geschikt tegen hevige zon. Daarbij geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bekijk je de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Gulpen en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-gulpen

Zonnescherm laten plaatsen in Gulpen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gulpen middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gulpen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De professional installeert het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Gulpen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Gulpen wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in velerlei designs en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2675. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende toepassingen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten komen uit tussen de €825 en €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Gulpen is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten schommelen tussen de €200 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Gulpen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen schommelen tussen de €620 tot zo’n €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Gulpen: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 tot €925. In het boxje hieronder behandelen we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €52,50 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gulpen: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €100 tot zo’n €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijsindicaties van €65 oplopend tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Gulpen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen als bijv. kunststof, bamboe, stof, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie onkosten van €82,5 tot zo’n €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van stof, aluminium, pvc, kunststof, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €75 en lopen op tot €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Gulpen voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €450 en lopen op tot €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Gulpen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €87,5 en kunnen oplopen tot €500.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gulpen in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€250 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €140
Lamellen200 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Gulpen. In de volgende tabel vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Roma, Bece, Deponti, Husol, Novoferm en Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Gulpen? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook leveranciers en shops in Cadier en Keer, Ingber en Bemelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We delen nu de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Gulpen?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €260 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €115 per raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, dessins en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Gulpen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Gulpen. In die situaties komt een lokale professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het model op de juiste manier monteren. Dankzij deze service profiteer je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6270, 6271

Plaats een reactie