Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waalre vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Waalre? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina vind je een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Waalre en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-waalre

Zonnescherm laten plaatsen in Waalre

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waalre door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Waalre en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Waalre

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Waalre is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere toepassingen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 t/m €2700. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende types.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen komen uit tussen de €900 t/m €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen zo tussen de €375 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Waalre is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen tussen de €340 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Waalre.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het huis. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen bedragen tussen de €740 tot €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Waalre: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €800. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waalre: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en karakteristieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijzen van €115 oplopend tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht onkosten van €65 tot wel €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Waalre: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, stof, bamboe, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €77,5 tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, kunststof, aluminium, pvc, stof. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten vanaf €60 en lopen op tot €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Waalre op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, valramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Waalre zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei thema’s: het type systeem, materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In de volgende tabel bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Waalre in maart 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €155
Lamellen180 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Waalre. In de onderstaande tabel vergelijk je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Karwei, Praxis & Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Bece, Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waalre

Goedkope zonwering kopen in Waalre? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tref je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook montagebedrijven en shops in Heeze-Leende, Valkenswaard en Reusel-De Mierden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, dessins en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Waalre?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De normale investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €265 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je ongeveer €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €110 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Waalre?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Waalre. Hierbij komt een deskundige montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model op de juiste wijze monteren. Met deze klusservice ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5580, 5581, 5582, 5583

Plaats een reactie