Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Doornspijk vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Doornspijk? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan tientallen verschillende soorten. Op dit portaal geven we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Doornspijk en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-doornspijk

Zonnescherm laten plaatsen in Doornspijk

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Doornspijk door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem juist geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de gemeente. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Doornspijk en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De monteur monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Doornspijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Doornspijk is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot zo’n €2500. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest geziene toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen schommelen tussen de €900 t/m €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Doornspijk is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 t/m €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten bedragen tussen de €320 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Doornspijk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Uitleg over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de sfeer van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen zo tussen de €610 tot wel €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Doornspijk: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen bedragen tussen de €380 tot €850. Bijgaand bespreken we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €65,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Doornspijk: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €100 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijs van €65 tot zo’n €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Doornspijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als bamboe, kunststof, PVC, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijs van €77,5 tot +/- €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, aluminium, hout, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Doornspijk op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten vanaf €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Doornspijk zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij circa €77,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Doornspijk in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1400
Screenstot 4 meter breed€260 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €175
Lamellen250 x 150 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Doornspijk. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de meest verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA & Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Weinor, Bece en Schlappi, Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in regio van Elburg

Goedkope zonwering kopen in Doornspijk? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met installatiepartners en bedrijven in Hulshorst, Wezep en Noordeinde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We delen nu de beste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Doornspijk?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €255 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering betaal je al snel €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €845). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Doornspijk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Doornspijk. In dat geval komt in deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de monteur het product goed ophangen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8085

Plaats een reactie