Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wezep vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Wezep? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €72,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Tevens win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende modellen. Op deze pagina kan je aan de slag met een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bekijk je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Wezep en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wezep

Zonnescherm laten plaatsen in Wezep

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wezep via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Wezep en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Wezep

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wezep is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot wel €2600. In het stukje hierna bespreken we de beste keuzes.

Het comfort van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten variëren tussen de €900 en €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Wezep is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten liggen tussen de €250 t/m €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €360 en €1300 voor rolluiken bestellen in Wezep.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €700 tot zo’n €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wezep: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten bedragen tussen de €360 tot €950. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te plaatsen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende types zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €52,50 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wezep: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met kosten van €95 tot zo’n €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijs van €62,5 tot wel €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wezep: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, hout, PVC, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €82,5 tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, hout, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wezep op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wezep geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei aspecten: het artikel, materiaalgebruik, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wezep in juni 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €160
Lamellen250 x 150 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €380
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wezep. In de tabel hieronder tonen wij details over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Roma, Bece, Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint en Dickson, Sunway, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oldebroek

Goedkope zonwering kopen in Wezep? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en shops in Noordeinde, Hattemerbroek en t Harde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, dessins en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wezep?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een standaard rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Budget soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het model, de maximale breedte, soort bediening, materiaaltypes, kleur en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wezep?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Wezep. Dan komt er een gediplomeerde expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het systeem op de juiste manier bevestigen. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8090, 8091, 8096

Plaats een reactie