Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elburg vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Elburg? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een screen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan verschillende systemen. Via deze website delen we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Elburg en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-elburg

Zonnescherm laten plaatsen in Elburg

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Elburg middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Elburg en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of de shutters zoals overeengekomen. Toets of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Elburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Elburg is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €475 – €2650. In het volgende gedeelte bespreken we de meest gekozen types.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Advies: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €825 – €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Elburg is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 – €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven komen uit tussen de €290 – €1500 voor rolluiken bestellen in Elburg.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op het karakter van van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven bedragen tussen de €690 t/m €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Elburg: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €300 tot €850. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elburg: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met onkosten van €50 tot wel €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Elburg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. In het assortiment zitten gigantisch veel dessins en materialen als o.a. stof, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijzen van €72,5 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, kunststof, stof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Elburg voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Elburg zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het type product, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Elburg in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2225
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €150
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Elburg. Hieronder bekijk je uitleg over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA & Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol en Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Elburg

Goedkope zonwering kopen in Elburg? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en bedrijven in Oldebroek, Zwartewaterland en Hattem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, soorten materialen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Elburg?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €250 per raampartij. In het geval van een terraszonwering betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Elburg?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Elburg. Hierbij komt een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het model juist aanbrengen. Met deze klusservice geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger is acceptabel, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8080, 8081, 8082Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie