Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roswinkel vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Roswinkel? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een screen is praktisch tegen hevige zon. Daarbij win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende systemen. Via deze website kan je aan de slag met een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bekijk je een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Roswinkel en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-roswinkel

Zonnescherm laten plaatsen in Roswinkel

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Roswinkel door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Roswinkel en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De montage-specialist monteert de screens of de plissés zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Roswinkel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Roswinkel wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot wel €2675. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest praktische types.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €800 tot €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 – €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Roswinkel biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €340 en €1500 voor rolluiken bestellen in Roswinkel.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen liggen tussen de €600 – €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Roswinkel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten variëren tussen de €330 tot €900. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest interessante opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel op te hangen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roswinkel: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijs van €95 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €50 tot €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Roswinkel: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, aluminium, PVC, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een tarief van €67,5 tot wel €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, kunststof, bamboe, hout. Geschikt voor grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Roswinkel op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Roswinkel geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij gemiddeld €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van velerlei thema’s: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. Hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Roswinkel in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2150
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1400
Screenstot 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €175
Lamellen200 x 180 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Roswinkel. In de volgende tabel delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm, Deponti, Husol & Milano, Schlappi, Dickson, Swela, Copaco, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Emmen

Goedkope zonwering kopen in Roswinkel? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en verkooppunten in Klazienaveen-Noord, Nieuweroord en Klazienaveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Roswinkel?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €275 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een basis rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €785). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Roswinkel?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Roswinkel. Hierbij komt een capabele installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de zonwering degelijk vastzetten. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7895

Plaats een reactie