Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuweroord vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Nieuweroord? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om je woning koel te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel diverse combinaties. Via onze site bieden we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij delen we een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Nieuweroord en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-nieuweroord

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuweroord

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuweroord door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nieuweroord en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nieuweroord

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nieuweroord wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 en €2500. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest bekende oplossingen.

Informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen komen uit tussen de €875 – €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen komen uit tussen de €450 tot wel €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Nieuweroord is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €275 en €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Nieuwe rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen variëren tussen de €250 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Nieuweroord.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €670 tot wel €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nieuweroord: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 – €800. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €55,00 en €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuweroord: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €100 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijzen van €52,5 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Nieuweroord: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen zoals hout, stof, aluminium, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €70 tot wel €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuweroord direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nieuweroord zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het artikel, type materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. Hierna delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuweroord in juni 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1500
Screenstot 4 meter breed€275 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuweroord. In de tabel hierna delen we informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis & Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm, Roma, Weinor en Sunway, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Nieuweroord? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tonen wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en showrooms in Klazienaveen, Noordscheschut en Zwartemeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Nieuweroord?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €230 per kozijn. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €755). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaalsoort, kleur en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Nieuweroord?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Nieuweroord. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model op de juiste manier ophangen. Op die manier heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7910, 7911, 7912

Plaats een reactie