Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veenoord vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Veenoord? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens doorzoek je gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Veenoord en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-veenoord

Zonnescherm laten plaatsen in Veenoord

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Veenoord via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Veenoord en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Veenoord

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Veenoord wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele artikelen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2900. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten schommelen tussen de €875 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven komen uit tussen de €400 – €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Veenoord is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten bedragen tussen de €250 en €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten bedragen tussen de €260 en €1250 voor rolluiken bestellen in Veenoord.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €640 tot zo’n €1625.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Veenoord: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €370 tot €925. In deze koopgids beoordelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €47,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veenoord: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een warme en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €115 tot wel €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met kosten van €50 tot zo’n €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Veenoord: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, stof, PVC, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met onkosten van €70 tot zo’n €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van pvc, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Veenoord voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Veenoord zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei opties: het type systeem, het soort materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Veenoord in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €170
Lamellen100 x 50 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Veenoord. In de onderstaande tabel bieden wij een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Gamma, Hubo & Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Weinor & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Emmen

Goedkope zonwering kopen in Veenoord? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en bedrijven in Sleen, Holsloot en Diphoorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering hangt af van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, designs en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Veenoord?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €815). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Veenoord?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Veenoord. In dat geval komt in ervaren vakman die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het model degelijk monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7844

Plaats een reactie