Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwartemeer vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Zwartemeer? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit portaal check je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zwartemeer en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zwartemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Zwartemeer

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwartemeer door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zwartemeer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zwartemeer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zwartemeer is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €425 en €2775. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest bekende toepassingen.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €850 en €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 – €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Zwartemeer is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale tarieven bedragen tussen de €375 tot wel €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen liggen zo tussen de €310 en €1450 voor rolluiken bestellen in Zwartemeer.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties liggen zo tussen de €600 tot zo’n €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zwartemeer: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen zo tussen de €310 en €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in diverse dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €57,50 en €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwartemeer: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijzen van €95 tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijskaartje van €62,5 tot zo’n €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Zwartemeer: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden mega veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, PVC, stof, kunststof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een tarief van €80 oplopend tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, pvc, aluminium, hout, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten vanaf €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zwartemeer vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zwartemeer zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten vanaf €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bediening. In de volgende tabel bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zwartemeer in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€365 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €150
Lamellen200 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zwartemeer. In het volgende blokje bekijk je details over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti, Novoferm en Swela, Milano, Schlappi, Dickson, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Emmen

Goedkope zonwering kopen in Zwartemeer? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder delen we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website check je ook montagepartners en verkopers in Erica, Roswinkel en Klazienaveen-Noord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, motiefjes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zwartemeer?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €625. Zonnescreens €230 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een instap-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €755). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Zwartemeer?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Zwartemeer. In die situaties komt een ervaren vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert de zonwering juist monteren. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7894

Plaats een reactie