Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Emst vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Emst? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Ook creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel diverse combinaties. Op dit platform vind je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Emst (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-emst

Zonnescherm laten plaatsen in Emst

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Emst via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het systeem goed bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Emst en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Emst

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Emst is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 – €2750. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne modellen.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Tip: het scherm kan vies worden door regen. De prijsindicaties liggen tussen de €800 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Emst is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €200 en €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Koopgids rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen bedragen tussen de €290 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Emst.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen bedragen tussen de €650 tot zo’n €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Emst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 – €825. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Emst: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht kosten van €62,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Emst: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, hout, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een tarief van €75 tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Perfect voor grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Emst op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij €400 en lopen op tot €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Emst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Emst in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€370 – €1300
Screenstot 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Emst. In de volgende tabel bieden wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Deponti, Husol, Weinor, Roma & Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Epe

Goedkope zonwering kopen in Emst? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagebedrijven en verkopers in Giethmen, Oene en Lemele.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Emst?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €285 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €800). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaalgebruik, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Emst?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Emst. In die situaties komt een capabele monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert de zonwering op de juiste wijze ophangen. Met deze klusservice ben je zeker van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8166

Plaats een reactie