Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Etten-Leur vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Etten-Leur? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel verschillende systemen. Op dit platform vind je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Etten-Leur en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-etten-leur

Zonnescherm laten plaatsen in Etten-Leur

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Etten-Leur via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Etten-Leur en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals gewenst. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Etten-Leur

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Etten-Leur is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel toepassingen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €300 tot wel €2650. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de beste modellen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 – €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Etten-Leur is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De onkosten bedragen tussen de €225 tot wel €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen komen uit tussen de €280 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Etten-Leur.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven schommelen tussen de €700 tot zo’n €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Etten-Leur: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €320 tot €900. In het boxje hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €60,00 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Etten-Leur: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €110 tot zo’n €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een kostenplaatje van €47,5 tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Etten-Leur: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit oneindig veel soorten en materialen zoals PVC, hout, bamboe, stof, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een prijskaartje van €70 tot wel €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals aluminium, bamboe, kunststof, stof, pvc. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Etten-Leur op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij circa €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Etten-Leur geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn afhankelijk van allerlei factoren: het model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hieronder tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Etten-Leur in maart 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Etten-Leur. In het volgende blokje bekijk je details over de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Bece & Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Etten-Leur

Goedkope zonwering kopen in Etten-Leur? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna vind je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook montagepartners en winkels in Zundert, Moerdijk en Halderberge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Etten-Leur?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €280 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €810). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per raampartij). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, soort bediening, de materiaaltypes, kleur en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Etten-Leur?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Etten-Leur. In dat geval komt in gediplomeerde professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten goed ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879

Plaats een reactie