Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elshout vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Elshout? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Soms biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Elshout en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-elshout

Zonnescherm laten plaatsen in Elshout

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Elshout door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Elshout en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De monteur levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Elshout

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Elshout is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot €2725. In het volgende gedeelte behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Belangrijk: het systeem kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €875 tot €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties liggen tussen de €450 en €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Elshout is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten variëren tussen de €325 tot zo’n €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten bedragen tussen de €310 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Elshout.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen komen uit tussen de €750 tot wel €1650.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Elshout: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 – €975. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 tot €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elshout: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie kosten van €95 tot wel €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €60 tot zo’n €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Elshout: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten gigantisch veel kleuren en materialen als bijv. kunststof, stof, bamboe, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €67,5 tot wel €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Ideaal voor grote ramen en bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Elshout met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij circa €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Elshout zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij om en nabij de €77,5 en lopen op tot €525.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Elshout in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Elshout. Hierna bekijk je informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Novoferm, Husol, Bece, Deponti, Roma, Toppoint & Swela, Schlappi, Sunway, Milano, Copaco, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heusden

Goedkope zonwering kopen in Elshout? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook installateurs en winkels in Gilze, Sprang-Capelle en Riel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de woning. We delen nu de meest populaire zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Elshout?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €275 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, designs en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Elshout?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Elshout. Er komt dan een lokale montagepartner die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5154

Plaats een reactie