Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waspik vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Waspik? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €90,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse toepassingen. Op deze pagina check je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Waspik en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-waspik

Zonnescherm laten plaatsen in Waspik

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waspik via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Waspik en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De montage-specialist hangt het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Waspik

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Waspik is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 – €2575. In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste modellen.

Het comfort van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 en €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen schommelen tussen de €375 – €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Waspik is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 en €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €310 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Waspik.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen liggen tussen de €630 t/m €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Waspik: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven bedragen tussen de €300 – €900. In het stukje hieronder beoordelen we de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te monteren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in veel dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €60,00 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waspik: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan tarieven van €95 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijzen van €65 tot wel €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Waspik: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen vormen en materialen als onder andere stof, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan onkosten van €75 tot zo’n €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, kunststof, hout, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Waspik vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Waspik bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse aspecten: het soort model, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Waspik in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €150
Lamellen100 x 250 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Waspik. In het schema hierna bekijk je details over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis & Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Bece, Novoferm, Toppoint, Roma, Deponti & Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Waalwijk

Goedkope zonwering kopen in Waspik? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en bedrijven in Elshout, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We delen nu de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Waspik?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €205 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Waspik?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Waspik. Dan komt er een gediplomeerde expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman de producten fatsoenlijk ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5162, 5165

Plaats een reactie