Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geertruidenberg vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Geertruidenberg? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is ideaal om je woning koel te houden. Soms geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse oplossing. Op dit portaal vind je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Geertruidenberg (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-geertruidenberg

Zonnescherm laten plaatsen in Geertruidenberg

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Geertruidenberg middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm volgens de documentatie aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Geertruidenberg en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Geertruidenberg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Geertruidenberg is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 – €2850. In onderstaande alinea beoordelen we de meest moderne types.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €925 en €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot wel €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Geertruidenberg is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De onkosten variëren tussen de €225 tot wel €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten komen uit tussen de €330 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Geertruidenberg.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het huis. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven bedragen tussen de €600 en €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Geertruidenberg: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven bedragen tussen de €370 – €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €55,00 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geertruidenberg: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht kosten van €110 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijzen van €52,5 tot €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Geertruidenberg: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, hout, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan kosten van €67,5 tot wel €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, stof, hout, kunststof, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij gemiddeld €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Geertruidenberg op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Geertruidenberg geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, hordeur, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, schuifraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Geertruidenberg in april 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1525
Screenstot 400 cm breed€265 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €170
Lamellen200 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Geertruidenberg. In het schema hierna vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo & Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Bece, Roma, Weinor, Toppoint, Novoferm, Husol en Schlappi, Sunway, Copaco, Swela, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Geertruidenberg

Goedkope zonwering kopen in Geertruidenberg? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder tref je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook fabrikanten en showrooms in Tilburg, Oosterhout en Zundert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Geertruidenberg?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De gemiddelde investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €830). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte van het systeem, bediening, type materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Geertruidenberg?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Geertruidenberg. Hierbij komt er een lokale expert die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm op de goede manier ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4930, 4931Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie