Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke soorten. Via onze site kan je aan de slag met een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Zonnescherm laten plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste wijze aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De installateur hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nuenen, Gerwen en Nederwetten is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2950. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest bekende producten.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 – €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven schommelen tussen de €300 en €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten schommelen tussen de €360 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €750 tot zo’n €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nuenen, Gerwen en Nederwetten: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen tussen de €320 en €850. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €90 oplopend tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met kosten van €60 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nuenen, Gerwen en Nederwetten: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit mega veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, PVC, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €75 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals pvc, kunststof, hout, stof, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nuenen, Gerwen en Nederwetten op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €470 en lopen op tot €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €675.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende opties: het artikel, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nuenen, Gerwen en Nederwetten in april 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1575
Screenstot 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €140
Lamellen100 x 50 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. In het schema hierna delen we details over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Roma, Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Novoferm en Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Goedkope zonwering kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook leveranciers en showrooms in Best, Eindhoven en Heeze-Leende.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw huis hangt af van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €260 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je al snel €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een instap-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. In die situaties komt een capabele monteur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product juist installeren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5670, 5671, 5672, 5673, 5674Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie