Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gilze vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Gilze? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is ideaal om je woning koel te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse oplossing. Op deze pagina check je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Gilze en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-gilze

Zonnescherm laten plaatsen in Gilze

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Gilze via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Gilze en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of het product goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Gilze

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Gilze is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €2525. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen producten.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 en €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen zo tussen de €450 t/m €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Gilze is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 tot wel €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven bedragen tussen de €360 en €1400 voor rolluiken bestellen in Gilze.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen liggen zo tussen de €610 t/m €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Gilze: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten bedragen tussen de €390 – €950. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €52,50 tot €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gilze: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijzen van €95 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €57,5 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Gilze: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten gigantisch veel kleuren en materialen als stof, PVC, aluminium, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €82,5 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals aluminium, stof, kunststof, bamboe, pvc. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten vanaf €75 en lopen op tot €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Gilze direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gilze zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam, draairaam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei aspecten: het artikel, het materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gilze in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€835 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €140
Lamellen200 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Gilze. Hierna bekijk je informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Roma, Bece, Toppoint, Novoferm en Swela, Milano, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Gilze en Rijen

Goedkope zonwering kopen in Gilze? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal check je ook leveranciers en winkels in Rijen, Riel en Molenschot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand hangt af van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, modellen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Gilze?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €750). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Gilze?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Gilze. In die situaties komt een lokale vakman die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het systeem op de juiste manier ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5126

Plaats een reactie