Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ooltgensplaat vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Ooltgensplaat? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan diverse combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Ooltgensplaat en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ooltgensplaat

Zonnescherm laten plaatsen in Ooltgensplaat

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ooltgensplaat door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ooltgensplaat en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De specialist monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Toets of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ooltgensplaat

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ooltgensplaat is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot €2825. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest geziene types.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €900 – €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 tot wel €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Ooltgensplaat is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen schommelen tussen de €225 t/m €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €320 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Ooltgensplaat.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van huizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties liggen tussen de €740 tot €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ooltgensplaat: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €330 tot €975. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €60,00 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ooltgensplaat: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en authentieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een tarief van €110 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijsindicaties van €50 oplopend tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ooltgensplaat: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, PVC, stof, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijsindicaties van €70 tot +/- €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, aluminium, hout, pvc, bamboe. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ooltgensplaat op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ooltgensplaat zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten vanaf €87,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei aspecten: het artikel, het materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. Hierna vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ooltgensplaat in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2325
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €150
Lamellen100 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€125 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Ooltgensplaat. In het volgende blokje vind je een aanvulling op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Karwei, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Bece, Deponti, Toppoint, Novoferm & Swela, Lumenguard, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Ooltgensplaat? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en verkopers in Goedereede, Oude-Tonge en Ouddorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ooltgensplaat?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Zonnescreens €280 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een basis rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €810). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raam). De totale investeringen hangen af van: het model, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, designs en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Ooltgensplaat?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Ooltgensplaat. Hierbij komt een capabele monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering goed monteren. Met deze klusservice ben je zeker van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3257

Plaats een reactie