Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Den Bommel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Den Bommel? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke soorten. Via deze website delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Den Bommel en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-den-bommel

Zonnescherm laten plaatsen in Den Bommel

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Den Bommel door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en handigste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Den Bommel en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst de screens of de plissés op de afgesproken plekken. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Den Bommel

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Den Bommel is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €400 t/m €2950. In het volgende hoofdstuk bespreken we de beste toepassingen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij het raam. Let op: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €875 – €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten komen uit tussen de €400 en €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Den Bommel is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen komen uit tussen de €325 tot €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €250 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Den Bommel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven bedragen tussen de €750 t/m €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Den Bommel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €330 – €875. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in honderden soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €60,00 – €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Den Bommel: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €110 tot wel €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €60 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Den Bommel: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen als bijv. stof, PVC, kunststof, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijzen van €77,5 tot +/- €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van hout, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Den Bommel direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Den Bommel geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij €65 en lopen op tot €725.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het type product, de materiaalsoort, de maximale lengte en het soort bediening. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Den Bommel in april 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1300
Screenstot 4 meter breed€260 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €145
Lamellen180 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Den Bommel. In de tabel hierna bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor, Husol en Sunway, Copaco, Milano, Schlappi, Swela, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Den Bommel? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en shops in Achthuizen, Oud-Beijerland en Ooltgensplaat.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een heleboel kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Den Bommel?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte tarieven tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €245 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €795). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Den Bommel?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Den Bommel. Er komt dan een gediplomeerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering op de goede manier monteren. Op die manier geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3258

Plaats een reactie