Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Melissant vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Melissant? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om je woning koel te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal check je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Melissant (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-melissant

Zonnescherm laten plaatsen in Melissant

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Melissant middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Melissant en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De vakman plaatst het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of alles juist is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Melissant

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Melissant is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 t/m €2850. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest gekozen types.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven bedragen tussen de €850 tot wel €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €425 en €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Melissant is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten liggen tussen de €225 en €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €370 en €1400 voor rolluiken bestellen in Melissant.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen komen uit tussen de €730 en €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Melissant: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 en €875. Bijgaand bespreken we de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse varianten zoals transparante, verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €52,50 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Melissant: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie onkosten van €100 tot +/- €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot wel €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Melissant: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen als bijv. bamboe, stof, PVC, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijsindicaties van €77,5 tot zo’n €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, stof, aluminium, kunststof, hout. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Melissant op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij gemiddeld €400 en kunnen oplopen tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Melissant zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij circa €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse factoren: de productcategorie, het materiaal, de afmetingen en het soort bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Melissant in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2325
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €165
Lamellen150 x 100 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €210
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Melissant. In het overzicht hierna tref je een overzicht met de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm en Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Melissant? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en winkels in Nieuwe-Tonge, Herkingen en Sommelsdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Melissant?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele investeringen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €145 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Melissant?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Melissant. In die situaties komt een deskundige professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3248

Plaats een reactie