Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwe-Tonge vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nieuwe-Tonge? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om zonnestralen te weren. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende oplossing. Op dit platform geven we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens delen we de geschatte kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Nieuwe-Tonge en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuwe-tonge

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwe-Tonge

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwe-Tonge middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nieuwe-Tonge en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Nieuwe-Tonge

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuwe-Tonge is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2750. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest handige systemen.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Disclaimer: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €900 tot zo’n €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven variëren tussen de €450 en €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Nieuwe-Tonge is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven bedragen tussen de €375 – €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven schommelen tussen de €280 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuwe-Tonge.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen schommelen tussen de €610 tot zo’n €1625.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nieuwe-Tonge: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 – €975. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €60,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwe-Tonge: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijzen van €100 tot wel €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een prijs van €50 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Nieuwe-Tonge: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, hout, bamboe, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €80 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, pvc, hout, stof, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwe-Tonge voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij circa €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwe-Tonge zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwe-Tonge in april 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €170
Lamellen200 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €250
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuwe-Tonge. In de tabel hieronder vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma & Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol & Swela, Lumenguard, Dickson, Milano, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Nieuwe-Tonge? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hierna delen we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en winkels in Zwartewaal, Sommelsdijk en Middelharnis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuwe-Tonge?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €240 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €835). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nieuwe-Tonge?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Nieuwe-Tonge. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm degelijk monteren. Op die manier ben je zeker van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met stang of band werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3244

Plaats een reactie