Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Muiderberg vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Muiderberg? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Muiderberg (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-muiderberg

Zonnescherm laten plaatsen in Muiderberg

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Muiderberg door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Muiderberg en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Test of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Muiderberg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Muiderberg is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 t/m €2725. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de beste types.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven onder het raam. Advies: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 t/m €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven bedragen tussen de €450 – €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Muiderberg is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten schommelen tussen de €300 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Muiderberg.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €620 en €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Muiderberg: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten schommelen tussen de €350 tot €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals transparante, elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €45,00 – €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Muiderberg: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €105 tot +/- €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie kosten van €50 tot +/- €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Muiderberg: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals aluminium, pvc, hout, stof, bamboe. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij om en nabij de €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Muiderberg voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Muiderberg zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij gemiddeld €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het model, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bedieningsopties. In het overzicht hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Muiderberg in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €155
Lamellen100 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Muiderberg. In het schema hierna delen we een aanvulling op de meest gekozen merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Check ook: Weinor, Roma, Bece, Husol, Deponti, Novoferm en Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Gooise Meren

Goedkope zonwering kopen in Muiderberg? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Nederhorst den Berg, Bussum en Baambrugge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Muiderberg?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €210 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €820). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, de materiaaltypes, kleur en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Muiderberg?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Muiderberg. Hierbij komt er een capabele installateur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de professional het systeem vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van goede zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1399

Plaats een reactie