Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gooise Meren vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Gooise Meren? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Vaak behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse systemen. Op dit platform check je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Gooise Meren en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-gooise-meren

Zonnescherm laten plaatsen in Gooise Meren

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gooise Meren via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe experts in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Gooise Meren en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Gooise Meren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Gooise Meren is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel producten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en maten. De kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €2500. In onderstaande alinea beoordelen we de meest praktische modellen.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €800 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven bedragen tussen de €350 tot zo’n €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Gooise Meren is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €275 – €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven bedragen tussen de €290 en €1275 voor rolluiken bestellen in Gooise Meren.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van gebouwen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €620 tot wel €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Gooise Meren: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 en €850. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 en €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gooise Meren: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €90 tot wel €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijzen van €50 tot €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Gooise Meren: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als bijv. bamboe, stof, hout, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €80 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Gooise Meren inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gooise Meren zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij gemiddeld €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van meerdere opties: het type model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende blokje delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gooise Meren in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €170
Lamellen250 x 150 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 breed€110 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Gooise Meren. In het schema hierna delen we een toelichting op de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Husol, Toppoint, Weinor, Deponti en Copaco, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Gooise Meren

Goedkope zonwering kopen in Gooise Meren? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook montagepartners en shops in Uithoorn, Almere en Huizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis hangt af van het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Gooise Meren?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €285 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een normaal rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, bediening, type materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Gooise Meren?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Gooise Meren. In dat geval komt in gediplomeerde expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het model op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie